Kategorier
Interview Pokernyheder

Octo-Nine’-alderspræsident: Jeg spillede de højeste spil i 70’erne

Gennemsnitsalderen på WSOP Main Event-finalebordet er 31 år, men man skal ikke dømme ‘de gamle’ ud, siger Steve Gee, der med sine 57 år er finalens alderspræsident.

At gå dybt i WSOP Main Event kræver udholdenhed i en grad, som man ikke ser det i andre pokerturneringer. Måske derfor er gennemsnitsalderen på finalebordet 31 år, mens det for hele turneringen er 37,5 år.

Kun to spillere trækker snittet op. Michael Esposito på 44 år, der til gengæld er både marathonløber og Iron Man-udøver. Og så Steve Gee, som med 57 år på bagen har mest livserfaring blandt ‘Octo-Nine’.

– Jeg tror ikke, det er hverken en fordel eller en ulempe. Jeg er en ældre fyr, men jeg er lige så skarp som ‘the young guns, siger Steve Gee til WSOP.com.

Steve Gee er født i Kina, men kom tidligt til USA, hvor han har boet lige siden. I dag i Sacramento, Californien.

– Jeg var professionel pokerspiller i 1970’erne, da jeg var i 20’erne og udelukkende spillede draw lowball. Da jeg var 22 spillede jeg de største spil, der var. Dengang var jeg den eneste unge fyr ved bordet. Poker var ikke lige så populært dengang, som det er i dag, siger Gee og fortsætter,

– At være pokerspiller var som at være poolhustler. Vi spillede på Oaks-kortklubben, $60/$120 limit. Jeg var den eneste i 20’erne. Der var nogle gutter i 30’erne, nogle i 40’erne, men resten var i 50’erne. Verden har ændret sig nu. Kig ind i et pokerrum i dag, og hele line-uppet er i 20’erne.

Efter den tidlige pokerkarriere valgte Steve Gee at vende tilbage til skolebænken, og han blev også gift og fik en datter. Gee arbejdede en årrække som projektleder inden for software, men gik i 2008 pro igen.

– Poker var så populært på det tidspunkt. Jeg ville vinde et WSOP-bracelet og jeg ville gøre det nu. Jeg ville ikke vente til jeg var 70.

Målet nåede Gee i 2010, da han vandt WSOP-event 13 ($1.000 No Limit Hold’Em) til $472.479.

Læs hele det spændende interview med Steve Gee, der starter finalebordet på en 5. plads, på WSOP.com.